Showing 1–16 of 18 results

APOLOGJIA E SOKRATIT, KRITONI, FEDONI, SIMPOZIUMI

Platoni

ISBN 978-9928-317-38-4

Çmimi 1200 Lekë / 12 €

Përktheu Lazër Radi

Ardhja në shqip e Platonit, është quajtur misioni më i madh shpirtëror i përkthesit Lazër Radi.

ZAIRA, MEROPI

Voltaire

ISBN 978-9928-189 – 90-5

Çmimi 800 Lekë / 6 €

Dy vepra nga filozofi, dramaturgu, historiani dhe shkrimtari francez Voltaire

Gjerdani i përkthimeve të Prokop M. Gjergo.

Volumi II  – ANDROMAKA, BRITANIKUS, BAJAZITI, FEDRA

Jean Racine

ISBN 978 – 9928 -189 – 52 – 3

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Volumi II me pjesë nga dramaturgu francez Jean Racine

Gjerdani i përkthimeve të Prokop M. Gjergo.

ARTI POETIK SATIRA EPISTOLARE

Nikola Bualo

ISBN 978 – 9928 – 4128 – 7 – 4

Çmimi 600 Lekë / 5 €

Për të gjithë admiruesit e letërsisë klasike vjen në shqip vepra e të mirënjohurit Nikola Bualo.

Gjerdani i përkthimeve të Prokop M. Gjergo.

Volumi I  – ATALIA, ESTER, BERENISA, EFIGJENIA NË OLIDË

Jean Racine

ISBN 978 – 9928 -189 – 34 -9

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Katër pjesë nga dramaturgu francez Jean Racine

Gjerdani i përkthimeve të Prokop M. Gjergo.

Volumi I  – HERNANI, MBRETI ZBAVITET, RYI BLAS

Victor Hugo

ISBN 978-9928-241-04-7

Çmimi 1400 Lekë / 12 €

Volumi I ku përfshihen tre tragjedi në vargje nga Victor Hugo

Gjerdani i përkthimeve të Prokop M. Gjergo.

HYMNI I LUMTURISË

Charles Dickens

ISBN 978-9928-383-81-1

Çmimi 800 Lekë / 7 €

122 Faqe

Përkthyer nga Maksim Rakipaj

Ideja për të shkruar këtë libër, Dickensi-t i lindi kur udhëtoi në veri të Anglisë, për të folur në Ateneumin e Mançesterit, një organizatë filantropike, e cila ndihmonte shtresat e varfra të paemancipuara, të pashkolluara, të shfrytëzuara nga pronarët e fabrikave dhe të injoruara nga pjesa tjetër e popullsisë. Libri u botua për herë të parë, në Londër, në vitin 1843 dhe pati një sukses të jashtëzakonshëm. Ai u shit brenda gjashtë javësh.

 

KËNGËT E PAFAJËSISË DHE TË PËRVOJËS

William Blake

ISBN 978-9928- 414-75-5

Çmimi 900 Lekë / 8 €

Ky libërth përmban disa nga lirikat më të bukura të gjuhës angleze

Përgatiti & shqipëroi: ARBEN DEDJA  / Botim dygjuhësh

LUKRECIA BORXHIA, TORKUEMADA

Victor Hugo

ISBN 978-9928-241-77-1

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Volumi II nga Victor Hugo

Gjerdani i përkthimeve të Prokop M. Gjergo.

LULET E BALZAKUT

ISBN 978-9928-383-68-6

Çmimi 1000 Lekë / 9 €

282 faqe

Aforizma të ndryshme nga shkrimtari i madh, të mbledhura bashkë në një botim nga Vasilika Michalas Gjoka.

Volumi III  – MITRIDATI, TEBAIDA, ALEKSANDRI I MADH, PADITËSAT

Jean Racine

ISBN 978-9928-189-64-6

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Volumi III nga Jean Racine

Gjerdani i përkthimeve të Prokop M. Gjergo.

Volumi II  – POLIEKTI, VDEKJA E POMPEUT, GËNJESHTARI, NIKOMEDI

Pierre Corneille

ISBN 978 -9928 -189 – 09 – 7

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Volumi II nga Pierre Corneille me katër pjesë të tjera.

Gjerdani i përkthimeve të Prokop M. Gjergo.

Volumi I  – SIDI, HORASI, RODOGYNA, SINA OSE MËSHIRA E AUGUSTIT

Pierre Corneille

ISBN 978-9928-189-08-0

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Volumi I nga Pierre Corneille me katër pjesë të ndryshme.

Gjerdani i përkthimeve të Prokop M. Gjergo.

SIRANO DE BERZHERAK

Edmond Rostand

ISBN 978-9928-280-61-9

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Vepra më e njohur e poetit dhe dramaturgut francez Edmond Rostand

Gjerdani i përkthimeve të Prokop M. Gjergo.

Volumi I – MIZANTROPI, I SHASTISURI, SGANARELI, ZEMËRIM DASHURIE
Molier

ISBN 978 – 9928 – 4147 – 1 – 7

Çmimi 1200 Lekë / €

Katër komedi të njohura nga Molier

Gjerdani i përkthimeve të Prokop M. Gjergo.

Volumi II  – AMFITRIONI, GRATË DIJETARE, SIÇILIANI, TARTUFI

ISBN 978 -9928 -4147- 2 -4

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Katër komedi të njohura nga Molier.

Gjerdani i përkthimeve të Prokop M. Gjergo.