RRETH NESH

 

Ndër autorët që bashkëpunojnë rregullisht me Botimet Jozef, janë edhe studiuesi i njohur Paolo Muner, poeti Jozef Radi (nën kujdesin e të cilit është botuar edhe vepra e plotë e Lazër Radit), historianët dhe arkeologët Hava dhe Sali Hidri, historiani Romeo Gurakuqi, profesorët Angjelin Shtjefni, Valentina Shehu, Agim Shehu, Pirro Prifti, Gjergji Shqau, Robert Kosova, Indrit Bimi, e mjaft të tjerë, shkrimtarët Nikolla Spathari, Rifat Hoxha, Enton Bido, Engjëllushe Sanxhaku, poeti Edmond Agolli, poetja Etleva Kupsi (nën kujdesin e së cilës kemi promuovuar mjaft autorë të rinj), si dhe mjaft shkrimtarë e studjues të tjerë nga Durrësi, Tirana, Shkodra, Elbasani, Kavaja etj.

Botimet Jozef është pjesëmarrëse e rregullt e panaireve të librit të organizuara në trevat shqiptare, ku mund të përmendim Panairin e Librit të Tiranës, Prishtinës etj.

Një nga avantazhet e shtëpisë botuese Jozef, është mundësia për të plotësuar të gjitha kërkesat e autorëve, duke filluar nga cilësia e botimit e duke përfunduar në një kërkesë mjaft të rëndësishme të tyre, atë të numrit të kopjeve të botuara. Falë makinerive që zotëron (pasi Botimet Jozef kanë edhe shtypshkronjën e vet), bën të mundur një cilësi maksimale të botimeve, si nëpërmjet printerave dixhitalë ashtu edhe nëpërmjet makinerive offset. Të dyja këto teknologji i krijojnë mundësi botuesve të zgjedhin më të përshtatshmen, duke variuar nga një numër i kufizuar kopjesh (nëpërmjet stampimit me printera dixhitalë) e deri në sasi të mëdha (me makineritë offset). Proçesi i botimit ndiqet në çdo fazë që nga përpunimi i materialit të sjellë, redaktimi, faqosja dhe dizaini i kopertinës e deri te shtypja përfundimtare e librit.

KONTAKT

Per me shume informacione mos hezitoni te na kontaktoni

DISA NGA BOTIMET TONA

KRONIKË PA QYTET

Ilir Paja

ISBN 978-9928-811-24-0

Çmimi 1000 Lekë  / 10 €

212 faqe

Një roman ku historia lëviz me ritmin e një poezie, për të nënvizuar disa të vërteta të mëdha të jetës dhe të shoqërisë.
Bashkim HOXHA
Shkrimtar dhe dramaturg

Me këtë roman Ilir Paja shfaqet mjeshtërisht si arkeolog i përditshmërisë duke hetuar poetikisht dy dete, ujorin dhe njerëzorin.
Virion GRAÇI
Shkrimtar dhe studiues

PARAJSAT ARTIFICIALE
Drogat dhe njeriu nga këndvështrimi shkencor-shpirtëror

Orlando Donfrancesco

ISBN 978-9928-811-06-6

Çmimi 1200 Lekë / 12 €

214 faqe

Lëndët narkotike kanë shoqëruar njeriun gjatë gjithë historisë së tij si një element themelor po ashtu edhe si një pengesë në zhvillimin e tij. Atëherë si duhet t’i gjykojmë ato nga këndvështrimi shkencor-shoqëror, përtej mekanizmave të njohur kimiko-fizikë? Cili është veprimi i tyre mbindjesor te njeriu? Dhe njëkohësisht, cili është roli i tyre ezoterik në historinë tonë të zhvillimit?

KATËR PALË FLATRA

Flurans Ilia

ISBN 978-9928-811-25-7

Çmimi 900 Lekë  / 9 €

Flurans Ilia bën pjesë në atë grup gjithnjë e më të vogël shkrimtarësh që besojnë me gjithë shpirt se letërsia mund të ndryshojë fatin e njeriut, ose edhe të zbusë, ta bëjë më njerëzore të përditshmen. Pas një përvoje të pazakontë udhëtimesh njohëse në krejt rruzullin dhe në gjuhët e tij kryesore, Ilia njeh me rrënjë natyrën e copëzuar dhe shpërbërëse të pasmodernitetit dhe synon ngjizjen e harmonishme të universit në vetëdijën e lexuesit pikërisht përmes copëzimit të lëndës artistike. Thembra e kujtesës shndërrohet kësisoj në plagë, por në të vetmen plagë nga e cila mund të thithet ajër.
Ardian-Christian Kyçyku

AVENTURA E PARË E SHERLOCK HOLMSIT
Hetim në të kuq

Arthur Conan Doyle

ISBN 978-9928-811-32-5

Çmimi 1200 Lekë / 12 €

124 faqe

Libër me aventurat e dedektivit më të famshëm në botë i shoqëruar me ilustrime

Illustrimet nga Vincent Malliè

ARKİTEKT KOLİQİ – MONUMENTİ “SHÊJZAT”

Jozef Radi

ISBN 978-9928-811-30-1

Çmimi 1600 Lekë / 16 €

584 Faqe

Ernest Koliqi edhe në ditët e vështira të mërgimit, s’e ka pushuar as interesimin e as veprimtarinë e tij të frytshme për punët e emigracionit shqiptar, të diasporës e të shqiptarëve që jetonin nën pushtimin serbosllav. Ai ka ndjekur me kujdes dhe interesim të vazhdueshëm zhvillimin e shkollës dhe të kulturës shqiptare në ato treva dhe këshillonte se “ajo punë e madhe, e filluar aq mbarë, jo vetëm të mos ndërpritej, por të shtohej e të lulëzohej gjithnjë e më shumë, sepse “…vetëm një popull i kulturuar ka të drejtë t’i kërkojë të drejtat e veta dhe t’u imponohet të tjerëve”.
Dr. Lazër Radi

Botimi i së përkohëshmes “Shêjzat” ka për qëllim të kryemit e nji detyre intelektuale kundrejt atdheut, në kohën kur në kuadrantin e historisë grepat po shënjojnë nji ças rreziku jetëshues. Bota shqiptare dhe shqiptarizmi janë kah përshkohen nëpër periiudhën ma t’errtë e të frigueshme të qenjes së vet. Për botë shqiptare, kuptojmë mbarë gjinden qi flet shqip dhe ushqen vullnetin e ngulun m’u rendue lirisht në nji bashkëjetesë vllaznore mbi themel të barazisë së tagreve; për shqiptarizëm, trashigimin shpirtnuer të katragjyshave dhe veçoritë fisnore qi na dallojnë prej kombeve tjera.
Ernest Koliqi – numri i parë i “Shêjzat”

 

NËNA TË VYERA

Alex Perry

ISBN 978-9928-811-27-1

Çmimi 1200 Lekë / 12 €

Faqe 388

Përktheu nga origjinali në anglisht: Aristidh Shqevi

‘Histori të jashtëzakonshme . . . ku ngjarjet rrjedhin shpejt’
Times Literary Supplement

‘Një vepër tepër mbresëlënëse e publicistikës hulumtuese. Një vështrim shumë i rëndësishëm dhe bindës mbi mafian italiane. Një libër i shkëlqyer me forcë jetë – ndryshuese’
Booklist

‘Një përshkrim magjepsës dhe një narrativë që ta copëton zemrën’
Observer

‘Thelbësor’
Washington Post

PËRSE MENDOHET NJË LULEDIELLI

Teuta Dhima

ISBN 978-9928-811-08-0

92 Faqe

Çmimi 800 Lekë  / 8 €

Përmbledhja poetike “Përse mendohet një luledielli”, e autores Teuta Dhima, e cila pason librin “LUS TOKËN”, vjen te lexuesi si befasi artistike. Fjala, vargu, materia letrare e poezive të saj, përçon marrëdhënien e dlirë me botën përqark, e cila përcillet me tone lakonike dhe mendim të përkorë.

A SHORT HISTORY OF DURRËS

Eduard Shehi

ISBN 978-9928-811-04-2

Çmimi 1200 Lekë / 12 €

264 Faqe

Pas botimit të parë në gjuhën shqipe në vitin 2021, ky botim nga Eduard Shehi tashmë vjen dhe në gjuhën angleze.