Showing 1–16 of 51 results

NATË DERI NË NJË MËNGJES

Nazmi Roli

ISBN 978-9928-280-34-3

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Roman nga autori Nazmi Roli

 

DASHURI E TRISHTË

Sefer Hoxhalli

ISBN 978-9928-280-35-0

Çmimi 600 Lekë / 5 €

Roman nga autori Sefer Hoxhalli

 

PENDESA E NJË GRUAJE

Rifat Hoxha

ISBN 978-9928-280-83-1

Çmimi 500 Lekë / 4 €

Tregime për dashurinë nga Rifat Hoxha

 

NOVELISTIKA

Lazër Radi

ISBN 978-9928-280-96-1

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Vepra në prozë e Lazër Radit

 

E FSHEHTA E KULLËS SË SAHATIT

Rifat Hoxha

ISBN 978-9928-280-02-2

Çmimi 800 Lekë / 8 €

Roman nga Rifat Hoxha

 

ALIDA

Dine Dine

ISBN 978-9928-280-92-3

Çmimi 800 Lekë / 7 €

Një novelë e shkëlqyer nga autori Dine Dine

 

GJYGJI I SHOPENHAUERIT

Dine Dine & Adriana Dine

ISBN 978-9928-280-94-7

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Me këtë libër, ata përpiqen ta bëjnë më të plotë jo thjesht dramën e tyre, po edhe shumë të tjerëve, si ata.

 

LEOLUKA, GJUETI E VONUAR

Mr. Leonardo Voci

ISBN 978-9928-317-14-8

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Tragjedi moderne me tre akte

 

FJALËT E MJESHTRIT

Khalil Gibran

 

 

Ky është një nga librat e poetit dhe piktorit të njohur libanez Khalil Gibran.

ANONIMI VENECIAN

Giuseppe Berto

ISBN 978-9928-241-05-4

Çmimi 600 Lekë / 5 €

Një roman nga shkrimtari dhe dramaturgu italian Giuseppe Berto

DËGJO HESHTJEN

Ëngjëllushe Sanxhaku Varfi

ISBN 978-9928-241-81-8

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Roman nga shkrimtarja Ëngjëllushe Sanxhaku.

 

POLKA MAZURKA KAPRIÇOZA

Tefik Milaqi

ISBN 978 – 9928 – 189 – 23 – 3

Çmimi 800 Lekë / 7 €

Roman nga autori Tefik Milaqi

 

LINDA

Adelina Havo

ISBN 978-9928-317-34-6

Çmimi 900 Lekë / 7 €

Faqe 308

Histori e një gruaje, dhe shumë grave bashkë… Roman i jetuar.

“HIRUSHJA” E PAFAT E KOHËS SONË

Alma Liço

ISBN 978-9928-383-39-6

Çmimi 800 Lekë / 8 €

Libër me novela nga autorja Alma Liço

AKTORJA QË NUK U THINJ

Rifat Hoxha

ISBN 978-9928-241-19-1

Çmimi 500 Lekë / 4 €

Roman nga Rifat Hoxha

 

ARKİTEKT KOLİQİ – MONUMENTİ “SHÊJZAT”

Jozef Radi

ISBN 978-9928-811-30-1

Çmimi 1600 Lekë / 16 €

584 Faqe

Ernest Koliqi edhe në ditët e vështira të mërgimit, s’e ka pushuar as interesimin e as veprimtarinë e tij të frytshme për punët e emigracionit shqiptar, të diasporës e të shqiptarëve që jetonin nën pushtimin serbosllav. Ai ka ndjekur me kujdes dhe interesim të vazhdueshëm zhvillimin e shkollës dhe të kulturës shqiptare në ato treva dhe këshillonte se “ajo punë e madhe, e filluar aq mbarë, jo vetëm të mos ndërpritej, por të shtohej e të lulëzohej gjithnjë e më shumë, sepse “…vetëm një popull i kulturuar ka të drejtë t’i kërkojë të drejtat e veta dhe t’u imponohet të tjerëve”.
Dr. Lazër Radi

Botimi i së përkohëshmes “Shêjzat” ka për qëllim të kryemit e nji detyre intelektuale kundrejt atdheut, në kohën kur në kuadrantin e historisë grepat po shënjojnë nji ças rreziku jetëshues. Bota shqiptare dhe shqiptarizmi janë kah përshkohen nëpër periiudhën ma t’errtë e të frigueshme të qenjes së vet. Për botë shqiptare, kuptojmë mbarë gjinden qi flet shqip dhe ushqen vullnetin e ngulun m’u rendue lirisht në nji bashkëjetesë vllaznore mbi themel të barazisë së tagreve; për shqiptarizëm, trashigimin shpirtnuer të katragjyshave dhe veçoritë fisnore qi na dallojnë prej kombeve tjera.
Ernest Koliqi – numri i parë i “Shêjzat”