Showing 33–48 of 49 results

NJERIU I NETËVE TË VJESHTËS

Gjergj Vlashi

ISBN 978-9928-383-52-5

Çmimi 1000 Lekë / 10 €

“Njeriu i netëve të vjeshtës” është ribotim i librit të mëparshëm me të njejtin titull i autorit Gjergj Vlashi

PAOLO & FRANÇESKA

Matteo Strukul

ISBN 978-9928-383-88-4

Çmimi 1200 Lekë / 12 €

292 Faqe

Përktheu Yllka Hasani

Së bashku me historinë e tyre, në faqet e këtij libri, autori na risjell Italinë e atëhershme, me artin e saj mahnitës, të mrekullueshëm, historitë dhe intrigat në oborret mesjetare, betejat dhe marrëveshjet midis principatave. ”Paolo & Françeska” është një afresk gjigand i një dashurie të vuajtur, në të cilën, miti dhe historia gërshetohen bashkë; një rrëfim i arrirë dhe njëkohësisht besnik i ngjarjeve të ndodhura realisht, në një epokë, e cila vazhdon të na magjepsë ende sot.

 

PËRJETËSI PA KOHË

Robert Martiko

ISBN 9789928357205

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Romani “Përjetësi pa kohë” përmban sekretin e thellë të ndryshimit të shoqërisë humane, zbulon rrugën për të shpëtuar njeriu nga tmerri, lufta civile, kaosi apokaliptik, me miliona të vrarë e të asgjesuar në të gjithë botën.

 

PRANVERË BRENDA VJESHTËS

Harallamb Fandi

ISBN 978-9928-357-97-7

Çmimi 800 Lekë / 7 €

Libri me tregime “Pranverë brenda vjeshtës” vjen si një plotësim i një prej dëshirave më të mëdha të autorit.

 

RRËFEHEM ME DASHURI

Ervina Toptani

ISBN 978-9928-357-83-0

Çmimi 1000 Lekë / 9 €

Autorja shprehet që ky libër është një himn kushtuar humanizmit, atij më të bukurit, atij njerëzorit, të cilin shpesh e anashkalojmë ose e marrim për të mirqenë. Të jetuarit është gjëja më e bukur që mund të na ndodhë, ndonjëherë e harrojmë këtë fakt e mjaftohemi me ekzistencën.

 

UN MORT

Arben Kallamata

ISBN 978-9928-383-26-6

Pas “Hijet e Muzgut”, Arben Kallamata sjell nga Kanadaja “Un Mort”, romanin e tij të dytë historik.

 

VEPRA LETRARE 1

Nikolla Spathari

ISBN

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Në “Veprën  Letrare 1”  është  libri “Malësia e Madhe si e njoha unë” e cila përmbledh këta kapituj: Epilogu, Emri simbol, Malësia drejt identitetit të saj shekullor, Malësia e Madhe, një trevë me organizim të lashtë,  Bajraktari i Malësisë nuk është beu i çifligut,  Një tokë që dëshmon prehistori,  Historia e Malësisë në kulmet e saj, Vendi i dy eposeve,  Himni shekullor i malësorëve,  Malësia e Madhe – një “ përpajnë “ pagane në  vreshtin religjoz,  Hapsira më e gjerë në konceptin e inçestit, Normat “ juridike “ të gjakmarrjes, reminishencë me librat e shenjtë, Epilogu.

VEPRA LETRARE 10

Nikolla Spathari

ISBN 978-9928-317-71-1

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Në “Veprën Letrare 10” gjendet libri me tregime humoristike “Aventurë në Xhenet”. Ajo përmban këto tregime: Aventurë në Xhenet, “Zonja me kone“,  Lexo “Donin e qetë”,  Për një këngë, Gjumë me sheqer, Dosja e orareve, “Mikpritja“, Llazari duhet të ankohet, Mysafirët e natës në bibliotekë, Kur s’ke një gotë raki, Vendimi, Pifti dhe Prenga, Bojaxhinjtë në shtëpi, Ku është dera ime, Heu, paskam vdekur, Njeriu që ndreq duke përmbysur, Vjedhja interesante, Kërkohet një hoxhë, Shefi i kabinetit, Andrea nga Shijaku, Kryeredaktori zbardh realitetin e nxirë, Ndodhira të policit Jakin… Në këtë vepër gjenden 22 tregime

 

 

 

 

 

VEPRA LETRARE 2

Nikolla Spathari

ISBN

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

“Vepra Letrar 2”, përmban librat “Në këngë është edhe historia” dhe “At Benedikt Dema”. Libri  ”Në këngë eshtë edhe historia” përmban këta kapituj:  Kënga qytetare shkodrane, Kanga majekrahit, Fishta dhe kënga e tij, Humori Shkodran. Ndërsa në librin “At Bendikt Dema”, jeta e këti shkencëtari dhe shkrimtari shpaloset në shtatëmbëdhjetë kapituj.

 

VEPRA LETRARE 3

Nikolla Spathari

ISBN 978-9928-280-29-9

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Në Veprën Letrare 3 kemi librin “Malësia e Madhe – tokë e një etnokulture të lashtë”, në të cilën përmblidhën këto studime etnografike: Malësia dhe Kanuni, Kuvendet e Maleve, Organizimi ushtarak i maleve,  Dorëzimi i armëve në prag të Kullës, Pushka Habertare, Vllaznimi me shkëmbim gjaku,  Logu i Malësisë,  Mbremjet e krojeve, Mrizet,  Hanet,  Martesa në Malësi, Konkurset më të herëshme të bukurisë, Ceremonia e hidhur e varrimit.

 

VEPRA LETRARE 4

Nikolla Spathari

ISBN 978-9928-280-72-5

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Vepra Letrare 4  përmban dy libra me poezi: Librin “Përtej shiut” dhe librin “Përkohësisht e bukur”. Libri “Përtej shiut” ka pesëdhjetë poezi. Mes të tjerash: Kërkohet Migjeni, Humba një shok, Përtej shiut, Pritja e nënave, Në vendlindje, Fund vjeshte, E dua këtë erë, Meditim për librat tanë, Celulari, Shkodra etj. Kurse libri “Përkohësisht e bukur” përmbledh gjashtëdhjetë e nëntë poezi. Ndër to: Refleksion, Të ndalet stuhia, Vdekja e poetit, Vendim i marrë në shi, Sikur të vije, Njoftim vjeshte, Vrasja e zogut, Fund vjeshte,  etj… Gjithësejt “Vepra Letrare 4” përmban  119 poezi.

 

VEPRA LETRARE 5

Nikolla Spathari

ISBN 978-9928-280-76-3

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Në “Veprën Letrare 5”, gjithashtu, janë pëmbledhur vëllimet poetike “Bir i diellit” dhe “Të shtyhet mëngjesi”. Vëllimi “Bir i diellit” përmban tridhjetë e tetë poezi. Disa nga ato janë: E bukur si një Dezdemonë, Vjeshta ime, Para portretit të Dantes, Bir i diellit, Misisipi,  Ëndërr e një nate dimri, Ura e Bruklinit, Një e shtunë maji, Pritja e qytetit tim, Shi në fushat e Arbrit, Në Jeruzalem etj.  “Të shtyhet mëngjesi” ka tetëdhjetë e pesë  poezi, ndër të cilat: Prometeu dhe zjarri, Kujtime të vjetra, Natë në Shkodër, Mallkimi, Poezia ka mbetur atje, Piktorja kosovare, Cigania, Miq nuk kemi, Bukuroshja nga Izmiri etj,

VEPRA LETRARE 6

Nikolla Spathari

ISBN 978-9928-317-15-5

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

“Vepra Letrare 6” përmban vëllimin poetik “S’iki dot nga kjo vjeshtë”. Ajo ka gjithësejt 89 poezi. Disa nga poezitë, që përmblidhën këtu janë: Nga ato që duhen thënë, Iluzion, Mëdyshje, Jetë sovrane, Vajzës me emrin Lumturi, Dhimbja e fundit, Vdekja e nënës, Sa shumë borëra, Vetmia, Kështu të kam njohur, Bashkëkohës, Të humba te muzgu, Fshati im, Nënë Terezës, Mall për qytetin tim, Rebelim, Stjuardesa, S’më pranuan njerëzit etj.

VEPRA LETRARE 7

Nikolla Spathari

ISBN 978-9928-317-16-2

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

“Vepra Letrare 7”  është botuar në dy gjuhë, shqip dhe greqisht. Përmban vëllimin me poezi të zgjedhura me titull “Do mbetet për gjithnjë Homeri”. Në këtë vepër janë 60 poezi të përkthyera, ku mund të përmendim: Braktisja, Kënga jote, Mesazhi i mbrëmjes, Qyteti dhe ajo, Në kujtesën time, Thonë se është këngë, Ti ishe më larg, Mi ktheni ato mbrëmje, Ju përshëndes, Anija e mbrëmjes, Magjia e një kënge,  Mëngjesi, Sa shumë borëra, E ndjej se diçka mungon etj.

VEPRA LETRARE 8

Nikolla Spathari

ISBN 978-9928-317-17-9

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

“Vepra Letrare 8” përmban katër poema satirike të Gjergj Fishtës në origjinal dhe të përshtatura nga autori, shoqëruar me një shkrim të gjatë për veprimtarinë e poetit të madh. Poemat janë: Nakdomenicipedia”, “Metamorfoza,”,Jus gentium” dhe  “Dredhia e djallit”. Nakdomenicipedia i kushtohet Dom Ndoc Nikajt, romancierit të parë shqiptar njëkohësisht dhe historian. Duke iu drejtuar atij, Fishta satirizon problemet e mprehta të kohës. Metamorfoza është poema rreth së cilës janë thurur shpifjet ndaj poetit. Fishta është themelues i poezisë satirike shqiptare.

VEPRA LETRARE 9

Nikolla Spathari

ISBN 978-9928-317-70-4

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Libri me tregime humoristike “Kur isha ministër” është lënda e “Veprës Letrare 9”. Ajo i paraqet lexuesit këto tregime: Horoskopi opozitar, Urime nga shefi, Shoku Shaqir dhe Muho Teli, Kandidat për deputet, Vrasje e mbetur në tentative, Udhëtari gazmor, Ethet e raportit kaluan me sukses, Trimi, Projekt vendimi, Vjehrra, Për hiç gjë u prishëm me komshinjtë, Varianti më i  keq i vetvrasjes, Kartolinat e shefit, Prova gjenerale, Kur isha ministër, Dedë Hunda, Me çfarë merret shoku Sadedin, Beqar se beqar, Gjumë me arsye, Romani për Skënderbeun, Hajredini në sferat e larta zyrtare. Aty gjenden gjithsej 21 tregime.