Showing 49–51 of 51 results

VEPRA LETRARE 8

Nikolla Spathari

ISBN 978-9928-317-17-9

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

“Vepra Letrare 8” përmban katër poema satirike të Gjergj Fishtës në origjinal dhe të përshtatura nga autori, shoqëruar me një shkrim të gjatë për veprimtarinë e poetit të madh. Poemat janë: Nakdomenicipedia”, “Metamorfoza,”,Jus gentium” dhe  “Dredhia e djallit”. Nakdomenicipedia i kushtohet Dom Ndoc Nikajt, romancierit të parë shqiptar njëkohësisht dhe historian. Duke iu drejtuar atij, Fishta satirizon problemet e mprehta të kohës. Metamorfoza është poema rreth së cilës janë thurur shpifjet ndaj poetit. Fishta është themelues i poezisë satirike shqiptare.

VEPRA LETRARE 9

Nikolla Spathari

ISBN 978-9928-317-70-4

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Libri me tregime humoristike “Kur isha ministër” është lënda e “Veprës Letrare 9”. Ajo i paraqet lexuesit këto tregime: Horoskopi opozitar, Urime nga shefi, Shoku Shaqir dhe Muho Teli, Kandidat për deputet, Vrasje e mbetur në tentative, Udhëtari gazmor, Ethet e raportit kaluan me sukses, Trimi, Projekt vendimi, Vjehrra, Për hiç gjë u prishëm me komshinjtë, Varianti më i  keq i vetvrasjes, Kartolinat e shefit, Prova gjenerale, Kur isha ministër, Dedë Hunda, Me çfarë merret shoku Sadedin, Beqar se beqar, Gjumë me arsye, Romani për Skënderbeun, Hajredini në sferat e larta zyrtare. Aty gjenden gjithsej 21 tregime.

VITAMINË F

Sabina Seferi

ISBN 978-9928-317-85-8

Çmimi 1300 Lekë / 11 €

Faqe 216

Ngjarjet e këtij romani zhvillohen në ishujt e arkipelagut Maltez të quajtur ndryshe si ishujt e perëndeshave.