Showing 17–32 of 49 results

CASA CASINO

Luljeta Dano

ISBN 978-9928-438-14-0

Çmimi 700 Lekë / 6 €

Roman nga autorja Luljeta Dano

 

DASHNIA

Pa Autor, e Kopertinë, pa Fillim, as Fund…

ISBN 978-9928-383-33-4

Çmimi 500 Lekë / 4 €

Esse dhe perkthime nga Jozef Radi.

Me pasthënie nga Ervina Toptani

 

DASHURI DHE LOT

Hashim Kërtusha

ISBN 978-9928-189-51-6

Çmimi 600 Lekë / 5 €

Roman nga Hashim Kërtusha.

 

DJALI NGA BLLOKU 66

Limor Regev

ISBN 978-9928-383-77-8

Çmimi 1000 Lekë / 10 €

202 Faqe

Kjo është historia e një fëmije hebre që u detyrua të rritet pa dashuri, një djalë i zakonshëm, anonim, që priste me padurim të festonte bar mitzvahu-un e tij, që nuk do të ndodhte kurrë. Bota që ai njihte u shemb para syve të tij. Ai duhej të luftonte çdo ditë, në kampet e shfarosjes naziste, për të drejtën e tij të qenësishme, ekzistencën edhe në rrethanat më të pafavorshme.

DUKE PIRË NJË KAFE

Haxhi Rama

ISBN 978-9928-357-27-4

Çmimi 800 Lekë / 7 €

Libri më i ri nga regjisori i njohur Haxhi Rama tregon histori të shkurtra me kolegë e miq gjatë punës së tij ndër vite.

 

E SIGURT

S.K. Barnett

ISBN 978-9928-317-88-9

Çmimi 1300 Lekë / 11 €

Faqe 380

Një vajzë e rrëmbyer i mbijeton një makthi dymbëdhjetëvjeçar. Tani ajo është kthyer e sigurtë në shtëpi… Me të vërtetë?

HERA E PARË

Maksim Rakipaj

ISBN 978-9928-383-21-1

Çmimi 800 Lekë / 7 €

Novelë nga shkrimtari dhe përkthyesi Maksim Rakipaj.

HOROSKOPI

Doranin Agalliu

ISBN 978-9928-438-13-3

Çmimi 600 Lekë / 5 €

Roman me nota autobiografike nga Doranin Agalliu

 

E NESËRMJA ISHTE DJE

Doranin Agalliu

ISBN 978-9928-241-73-3

Çmimi 600 Lekë / 5 €

Roman nga  Doranin Agalliu

 

I MBIJETUAR

Maksim Rakipaj

ISBN 978-9928-357-98-4

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Ribotim i romanit autobiografik nga shkrimtari dhe përkthyesi Maksim Rakipaj.

KOHA E TË FSHEHTAVE

Marcel Pagnol

ISBN 978-9928-189-11-0

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Roman nga shkrimtari dhe regjizori francez Marcel Pagnol

 

MANOVRA E MBRETËRESHËS

Walter Tevis

ISBN 978-9928-357-38-0

Faqe 404

Çmimi 1400 Lekë / 12 €

Përktheu, Idlir Shkurti

Pasi mbetet jetime, në moshën tetë vjeçare, Beth Harmon dërgohet në një jetimore. Shpejt, aty, ajo zbulon dy mënyra për t’i shpëtuar zymtësisë së ambjentit: të luajë shah dhe të marrë pilulat e vogla të gjelbra, që i jepeshin fëmijëve për t’i mbajtur ata nën kontroll. Por shumë shpejt, bëhet e qartë se ajo ka një talent të jashtëzakonshëm në shah dhe ndërsa përparon drejt kreut të renditjes, i krijon vetes mundësinë për një jetë të re. Megjithëkëtë ajo kurrë nuk mund ta mposhtë dëshirën e saj për vetëshkatërrim. Alkooli dhe droga do t’i bëhen pjesë e jetës. Për Betin, vlen më shumë rreziku sesa thjesht fitimi ose humbja.

 

NËNA MBAN AROMË ENGJËLLI

Anxhela Livanaj

ISBN 978-9928-357-46-5

Çmimi 10 €

Autorja e re Anxhela Livanaj vjen për lexuesit me një histori të sinqertë dhe prekëse të bazuar në jetën e nënës së saj. 

 

NJË DIMËR MES DIMRASH

Vaso Papaj

ISBN 978 – 9928 – 4164 – 8 – 3

Çmimi – 1500 Lekë / 13 €

“Një dimër mes dimrash” është roman autobiografik i autorit Vaso Papaj.

Në të përshkruhen peripecitë e rinisë së tij gjatë periudhës së sundimit komunist në Shqipëri.

NJË GRUA NË PRITJE

Ëngjëllushe Sanxhaku Varfi

ISBN 978-9928-241-21-4

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Roman nga shkrimtarja Ëngjëllushe Sanxhaku.

 

NJËQIND E NËNTËDHJETË E TRE KAFAZËT

Rezart Palluqi

ISBN 978-9928-383-99-0

Çmimi 1100 Lekë / 11 €

286 Faqe

Romani “193 Kafazët” i Rezart Palluqit, është një autopsi e frikshme e realitetit shqiptar, një dramë e ndërtuar me një dinamikë marramendëse, ku traumat e pësuara shkatërrojnë në mënyrë të frikshme njerëzit me ndjeshmëri të lartë dhe ata që besojnë se ekziston drejtësia… Libri është përkthyer dhe në italisht dhe është promovuar në Panairin e librit në Romë.