Showing 1–16 of 29 results

ENCIKLOPEDI E HISTORISË SË BOTËS – I

John Edward Bowle

ISBN 978-9928-317-36-0

Çmimi 1500 Lekë / 15 €

Faqe 448

Përktheu Lazër Radi

“Enciklopedia e Historisë së Botës”, është përmbledhje studimesh nga bashkautorë të ndryshëm, historianë e profesorë nga universitete të ndryshme të botës.

 

ENCIKLOPEDI E HISTORISË SË BOTËS – II

John Edward Bowle

ISBN 978-9928-317-37-7

Çmimi 1500 Lekë / 15 €

Faqe 426

Përktheu Lazër Radi

“Enciklopedia e Historisë së Botës”, është përmbledhje studimesh nga bashkautorë të ndryshëm, historianë e profesorë nga universitete të ndryshme të botës.

 

 HISTORIA E TREVËS SË KAVAJËS I

Xhaferr Xhihani

ISBN 978-9928–317 – 28 -5

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Faqe 528 me ilustrime

Histori e trevës së Kavajës nga lashtësia deri në vitin 1939

DURRËSI CIVILIZIM 3000 VJEÇAR

 

ISBN 978-9928–416 – 43 -8

Çmimi 400 Lekë / 3 €

Në këtë libër gjenden të dhëna historike mbi qytetin e Durrësit

A SHORT HISTORY OF DURRËS

Eduard Shehi

ISBN 978-9928-811-04-2

Çmimi 1200 Lekë / 12 €

264 Faqe

Pas botimit të parë në gjuhën shqipe në vitin 2021, ky botim nga Eduard Shehi tashmë vjen dhe në gjuhën angleze.

AGJENTI ME ARMËN HELMUESE

Serhii Plokhy

ISBN 978-9928–357- 84 – 7

Çmimi 1300 Lekë / 11 €

Përkthyer nga Idlir Shkurti

Libri i Plokhy-t, me hulumtime të imtësishme, hedh dritë mbi vrasjet e vazhdueshme politike, të kryera nga regjimi sovjetik, edhe pas vdekjes së Stalinit, në vendet e huaja. 

ALEKSANDRI I MADH

Jacob Abbott

ISBN 978-9928-241-86-3

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Historia e Aleksandrit të madh nga cikli “Njerëzit që bënë Historinë”

ÇELËSI I HIRAMIT

Christopher Knight / Robert Lomas

ISBN 978-9928–383 – 75 -4

Çmimi 1500 Lekë / 14 €

386 Faqe

Përkthyer nga Maksim Rakipaj

Një nga motivet kryesore për shkrimin e këtij libri buron nga dëshira e autorëve për të përcaktuar origjinën e masonerisë. A u formulua plotësisht ajo në themelin e Lozhës së Madhe të Anglisë, më 24 qershor 1717, apo kjo ishte njohja e parë publike e diçkaje shumë më të vjetër?

CHERNOBYL

Serhii Plokhy

ISBN 978-9928–357- 24 – 3

Çmimi 1500 Lekë / 12 €

Përkthyer nga Maksim Rakipaj

Serhii Plokhy ka shërbyer si drejtor i institutit të kërkimit për Ukrainën në Harvard dhe si profesor i historisë së Ukrainës. Çernobil është një nga veprat e tij më të mira. Historia e një katastrofe bërthamore.

DRAMA E JETËS

Nestor Topençarov

ISBN 978-9928–383 – 73 – 0

172 Faqe

Çmimi 700 Lekë / 7 €

Libri flet për akuzat e sajuara dhe ndëshkimet e pjestarve të një familjeje të pafajshme gjatë periudhës së regjimit komunist.

 

DY BREDHARAKË NË SHQIPËRI

Jan & Cora J. Gordon

ISBN 978-9928-189-14-1

Çmimi 900 Lekë / 8 €

Përshkrimi i udhëtimit në Shqipëri në vitin 1925 nga dy shkrimtarët Jan & Cora J. Gordon

DYRRAHU QENDËR TREGTARE ZEJTARE

Hava Hidri

ISBN 978-9928-189-93-6

Çmimi 800 Lekë / 7 €

Në këtë libër jepet një përshkrim i tregëtisë dhe zejeve në Dyrrahun e lashtë

ECCLESIA DYRRHACHIENSIS

Dorian Hatibi

ISBN 978-9928–383 – 36 -5

Një histori e përmbledhur e Kishës Katolike në qytetin e Durrësit.

HERË DJALL, HERË ENGJËLL

Kostas Akrivos

ISBN 978-9928–383 – 43 -3

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

“Herë djall e herë engjëll”, me autor Kostas Akrivos është një libër që flet për revolucionin e vitit 1821, prej të cilit lindin disa pyetje dhe nxirren disa të vërteta, që lexuesi i thjeshtë, nuk i njeh: A mund të quhet ai një revolucion grek? Cili ishte roli i arvanitasve dhe rumeliotëve në të? Çfarë roli luajtën shqiptarët, nën urdhrat e pashallarëve Bushatllinj apo Vrionas? A u vranë ata mes vedi, të krishterë e myslimanë të një gjaku? Kush e vrau Marko Boçarin? Kush e bëri masakrën e Tripolicës? Ky libër na njeh me ngjarje, për të cilat nuk na është folur kurrë, por që na ndihmojnë të kemi një mendim më të qartë, për atë periudhë të historisë së kombit tonë.

HISTORI E KAVAJËS

Rifat Hoxha

ISBN 978-9928-383-97-6

Çmimi 1500 Lekë / 15 €

532 Faqe

Libri është versioni më i ri i zgjeruar i historisë së Kavajës i shkruar nga autori Rifat Hoxha

HISTORIA E DURRËSIT

Hava Hidri / Sali Hidri

ISBN 978 – 9928 – 4128 – 3 – 6

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Libri është shkruar nga dy studiues të mirënjohur Hava dhe Sali Hidri.

Në të jepet informacion i gjerë mbi historikun e qytetitnga lashtësia deri në ditët e sotme.