HERË DJALL, HERË ENGJËLL

HERË DJALL, HERË ENGJËLL

Kostas Akrivos

ISBN 978-9928–383 – 43 -3

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

“Herë djall e herë engjëll”, me autor Kostas Akrivos është një libër që flet për revolucionin e vitit 1821, prej të cilit lindin disa pyetje dhe nxirren disa të vërteta, që lexuesi i thjeshtë, nuk i njeh: A mund të quhet ai një revolucion grek? Cili ishte roli i arvanitasve dhe rumeliotëve në të? Çfarë roli luajtën shqiptarët, nën urdhrat e pashallarëve Bushatllinj apo Vrionas? A u vranë ata mes vedi, të krishterë e myslimanë të një gjaku? Kush e vrau Marko Boçarin? Kush e bëri masakrën e Tripolicës? Ky libër na njeh me ngjarje, për të cilat nuk na është folur kurrë, por që na ndihmojnë të kemi një mendim më të qartë, për atë periudhë të historisë së kombit tonë.

Category: