Showing 17–29 of 29 results

HISTORIA E DURRËSIT

Dorian Hatibi

ISBN 978-9928–317 – 97 -1

Çmimi 1800 Lekë / 15 €

Historia e Durresit vjen për lexuesit me botimin më të ri nga Dorian Hatibi. Libri trajton ngjarjet në mënyrë të detajuar nga prehistoria deri në vitin 1912.

JO VETËM “HYMNI I FLAMURIT” / NON SOLO “INNO DELLA BANDIERA”

PAOLO MUNER

ISBN 978-9928-189-16-5

Çmimi 800 Lekë / 7 €

Shqipëroi nga italishtja Albana Nexhipi

KISMETI

Nevine Yousry

ISBN 978-9928-317-12-4

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Shqipëroi Enton Bido

Fati përrallor i Muhamed Ali El Kebirit, shqiptarit që themeloi Egjiptin modern

KLEOPATRA

Jacob Abbott

ISBN 978-9928-317-23-0

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Historia e mbretëreshës së Egjiptit me gjak maqedon.

LUFTA E KOPLIKUT

Giuseppe Kotori

ISBN 978-9928-189-07-3

Çmimi 600 Lekë / 5 €

Një libër ku flitet për një pjesë të historisë së Shqipërisë

NËNA TË VYERA

Alex Perry

ISBN 978-9928-811-27-1

Çmimi 1200 Lekë / 12 €

Faqe 388

Përktheu nga origjinali në anglisht: Aristidh Shqevi

‘Histori të jashtëzakonshme . . . ku ngjarjet rrjedhin shpejt’
Times Literary Supplement

‘Një vepër tepër mbresëlënëse e publicistikës hulumtuese. Një vështrim shumë i rëndësishëm dhe bindës mbi mafian italiane. Një libër i shkëlqyer me forcë jetë – ndryshuese’
Booklist

‘Një përshkrim magjepsës dhe një narrativë që ta copëton zemrën’
Observer

‘Thelbësor’
Washington Post

NJË HISTORI E SHKURTËR E DURRËSIT

Eduard Shehi

ISBN 978-9928–357 – 41 -0

Faqe 294

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Shkrimi i këtij libri është bazuar te thjeshtësimi i paraqitjes së historisë, i mënyrës së të shkruarit të saj, në koncepte dhe në sasinë e faqeve të kapitujve. Në këtë formë, duke shmangur citimet standarde që përdoren zakonisht në artikujt profesionalë, por duke ruajtur stilin e shkrimit, autori është përpjekur të paraqesë një tekst sa më të thjeshtë.

NJË HISTORI SHKODRANE

Paolo Muner

ISBN 978-9928-189-93-6

Çmimi 800 Lekë / 7 €

Historia e largimit të flotës ulqinake drejt Shkodrës në prag të Shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë dhe zëvendësimi i flamurit turk të këtyre anijeve me flamurin e ri shqiptar.

PERANDORIA E FUNDIT

Serhii Plokhy

ISBN 978-9928–357 – 51 -9

Faqe 458

Çmimi 1500 Lekë / 13 €

Libri flet për një nga ngjarjet më të rëndësishme botërore, shpërbërjen e Bashkimit Sovjetik. Libri shoqërohet dhe me fotografi të kohës.

PIRRO

Jacob Abbott

ISBN 978 – 9928 – 189 – 80 – 6

Çmimi 800 Lekë / 7 €

Faqe 156

Historia e Pirros së Epirit, treguar nga autori amerikan J.Abbott në ciklin “Njerëzit që bënë historinë”.

SHPNÉSA E SHCYPENIIS

Paolo Muner

ISBN 978-9928-189-93-6

Çmimi 1400 Lekë / 12 €

Një libër që flet për familjet shqiptare të emigruara drejt qytetit të Triestes nga pushtimi turk deri në ditët e sotme, si dhe lidhjet e këtij qyteti me historinë e Shqipërisë.

SHQIPËRIA DHE TOKAT E LIRUEME

Romeo Gurakuqi

ISBN 978-9928-241-84-9

Çmimi 3000 Lekë / 25 €

Faqe 1452

Një libër ku flitet për Shqipërinë e viteve 1939 – 1946

SKANDERBEG – Princi i Epirit

Paolo Giovio

ISBN 978-9928-383-89-1

Çmimi 1000 Lekë / 10 €

166 Faqe

Veper e historianit italian Paolo Giovio. Origjinali i librit është botuar nga Bernardino de Bindoni (Venecia 1544-1545)

Perkthyer nga Albert Gjoka & Frida Vokopola Gjoka