KATËR PALË FLATRA

KATËR PALË FLATRA

Flurans Ilia

ISBN 978-9928-811-25-7

Çmimi 900 Lekë  / 9 €

Flurans Ilia bën pjesë në atë grup gjithnjë e më të vogël shkrimtarësh që besojnë me gjithë shpirt se letërsia mund të ndryshojë fatin e njeriut, ose edhe të zbusë, ta bëjë më njerëzore të përditshmen. Pas një përvoje të pazakontë udhëtimesh njohëse në krejt rruzullin dhe në gjuhët e tij kryesore, Ilia njeh me rrënjë natyrën e copëzuar dhe shpërbërëse të pasmodernitetit dhe synon ngjizjen e harmonishme të universit në vetëdijën e lexuesit pikërisht përmes copëzimit të lëndës artistike. Thembra e kujtesës shndërrohet kësisoj në plagë, por në të vetmen plagë nga e cila mund të thithet ajër.
Ardian-Christian Kyçyku