HYMNI I LUMTURISË

HYMNI I LUMTURISË

Charles Dickens

ISBN 978-9928-383-81-1

Çmimi 800 Lekë / 7 €

122 Faqe

Përkthyer nga Maksim Rakipaj

Ideja për të shkruar këtë libër, Dickensi-t i lindi kur udhëtoi në veri të Anglisë, për të folur në Ateneumin e Mançesterit, një organizatë filantropike, e cila ndihmonte shtresat e varfra të paemancipuara, të pashkolluara, të shfrytëzuara nga pronarët e fabrikave dhe të injoruara nga pjesa tjetër e popullsisë. Libri u botua për herë të parë, në Londër, në vitin 1843 dhe pati një sukses të jashtëzakonshëm. Ai u shit brenda gjashtë javësh.

 

Category: