Showing 17–30 of 30 results

DITARE DHE SHËNIME

Lazër Radi

ISBN 978 – 9928 – 357 – 40 – 3

Çmimi 800 Lekë / 6 €

“Ditare dhe shënime”, është një vepër e ngritur e gjitha nga 1991, deri në 1994.

DURRËSI DERI NË VITIN 1938

Aristidh Mima

ISBN 978 – 9928 – 189 – 24 – 0

Çmimi 800 Lekë

Foto dhe kujtime

DURRËSI NË LËVIZJEN KOMBËTARE SHQIPTARE

Sali Hidri

ISBN 978 – 9928 – 4128 – 0 – 5

Çmimi 2000 Lekë / 17 €

Me rastin e 100 vjetorit të shtetit shqiptar, autori Sali Hidri na sjell këtë album ku pasqyrohet kontributi i patriotëve durrsakë në lëvizjen kombëtare.

ECJA DREJT SË DJATHTËS DËSHMI MORALE DHE MENÇURIE

Thanas Gjika

ISBN 978 – 9928 – 317 – 89 – 6

Çmimi 1500 Lekë / 15 €

Libri përmbledh shkrime shkencore dhe publicistikë të viteve të fundit e cila synon dënimin e krimeve të komunizmit dhe nevojën e ecjes drejt së djathtës.

FATBARDH MARKU 

Vizatime dhe Grafika 1972-2022

Oltsen Gripshi

ISBN 978-9928-811-12-7

Çmimi 4000 Lekë  / 40 €

184 faqe

Albumi përmban vizatime dhe grafika të artistit Fatbardh Marku të shoqëruara nga analiza e veprave të kritikut të artit Ph.D. Oltsen GRIPSHI.

 

FJALOR ETIMOLOGJIK I GJUHËS SHQIPE

Prof. Kolec Topalli

ISBN 978 – 9928 – 241 – 33 – 7

Çmimi 5000 Lekë / 40 €

Vepra më e rëndësishme e Prof. Kolec Topallit. Një fjalor që nuk duhet t’i mungojë bibliotekave tona.

MBI VARKËN E KARONTIT

Dine Dine

ISBN 978 – 9928 – 357 – 80 – 9

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Pjesa e parë e librit “Mbi Varkën e Karontit”, përfshin tri etapa të proceseve të montuara të dënimeve politike: arrestimin, hetuesinë dhe gjykimin; pjesa e dytë, e cila do të përfshihet në një tjetër botim, përfshin: “Burgjet”. Edhe pse me frymë përgjithësuese libri mbetet realist dhe denoncues.

ME ARTISTËT E QYTETIT

Gëzim Kabashi

ISBN 978-9928-811-20-2

Çmimi 1000 Lekë  /10 €

Botimi përmban disa ndër artikujt e publikuar ndër vite nga gazetari Gëzim Kabashi për disa nga artistët më të mirë të qytetit.

NDJESIA E AROMAVE

Arjola Kondakçiu

ISBN 978-9928-357-77-9

Çmimi 800 Lekë / 7 €

Libri i ri “Ndjesia e aromave” i poetes dhe gazetares Arjola Kondakçiu, është një prurje e ndjerë analitike ku përfshihen: reçensione për vëllimet me zhanre të ndryshme letrare, botime historiko – arkeologjike, arte figurative dhe një mozaik me prozë të shkurtër.

NJOHURI PËR MJETET E TRANSPORTIT

Fabian Saraçi

ISBN 978-9928-357-13-7

Faqe 254

Çmimi 800 Lekë / 7 €

Tekst për shkollat e mesme profesionale – Drejtimi SHMT – Klasa X

PUBLICISTIKA VITET ‘30 – ‘40

Lazër Radi

ISBN 978 – 9928 – 357 – 15 – 1

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Libri përmban publicistikën e shkruar nga Lazër Radi përgjatë viteve 30′-’40

PUBLICISTIKA VITET ‘90

Lazër Radi

ISBN 978 – 9928 – 357 – 31 – 1

Çmimi 1500 Lekë / 12 €

Libri përmban publicistikën e shkruar nga Lazër Radi pas viteve ’90.

SI NISI, KUSH JEMI DHE KU DUAM TË MBËRRIJMË?

Grup autorësh

ISBN 978-9928-357-56-4

Botimi flet për veprimtarinë e River Cleanup Albania e cila ka ndërmarrë një seri aksionesh për pastrimin e territorit nga mbetjet, me një përqëndrim të veçantë në Lumin e Ishmit, një nga më të ndoturit në Europë.
Nismës i janë bashkuar Pedagogë, studentë dhe gjimnazistë.

UNË JAM ÇFARË KAM HARRUAR

Ilias Maglinis

ISBN 978-9928-383-70-9

194 faqe

Çmimi 1000 Lekë / 9 €

Një roman mbi filozofinë  e jetës.