Showing 17–32 of 38 results

HISTORIKU I PESHKIMIT SHQIPTAR 

Avni Tushe

ISBN 978-9928-4147-9-3

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Libri jep një historik të peshkimit shqiptar, sidomos të periudhës 1945 – 1997

INFORMACIONE MBI SËMUNDJET E PROSTATËS

Agim Shehu

ISBN 978 – 9928 – 189 – 85-1

Çmimi 600 Lekë / 5 €

Një libër mjaft i vlefshëm në fushën e mjekësisë për një publik të gjerë.

JETA DHE ZAKONET E SHQIPTARËVE

Mark Milani

ISBN 978-9928-280-77-0

Çmimi 900 Lekë / 8 €

Përktheu nga serbishtja Lazër Radi

Autor i një seri veprash studimore, Mark Milani në këtë libër flet për shqiptarët.

KADAREJA, NOBELI dhe LETËRSIA E BRAKTISUR

Rifat Hoxha

ISBN 978 – 9928 -241 -52 – 8

Çmimi 800 Lekë / 7 €

Monografi për shkrimtarin e madh Ismail Kadare

KËRKIME ARKEOLOGJIKE

Vangjel Toçi

ISBN 978 – 9928 – 317 – 53 – 7

Çmimi 800 Lekë / 7 €

Përmbledhje artikujsh shkencorë nga studiuesi dhe arkeologu Vangjel Toçi. Falë punës së tij u krijua Muzeu Arkeologjik i Durrësit në vitin 1951. Disa vite më pas në 1966 ai zbuloi dhe amfiteatrin antik.

 

 

LIGJËRIME PËR ÇËSHTJE TË ALBANOLOGJISË

Matilda Parllaku

ISBN 978 – 9928 -241 -23 – 8

Çmimi 1500 Lekë / 13 €

Studim nga Matilda Parllaku (Çollaku)

MINISTRI I HEKURT MIRASH IVANAJ

Lazër Radi

ISBN 978 – 9928 -241 -91 – 7

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Ky libër i kushtohet ish Ministrit të Arsimit të periudhës së A. Zogut, Mirash Ivanajt.

MJEGULLNAJA E NJI KOHE TË LARGËT

Lazër Radi

ISBN 978 – 9928 -241 – 85 – 6

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Nga triologjia e jetës së Lazër Radit

MODERNIZMI DHE POSTMODERNIZMI NË LETËRSI

Gazmen Krasniqi

ISBN 978 – 9928 – 357 – 42 – 7

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Faqe 258

Profesor Krasniqi në botimin e tij i jep përgjigje disa pyetjeve thelbësore si:
– A e përdorim drejt terminologjinë letrare në përgjithësi, apo vazhdojnë të na karakterizojnë ngarkesat historiciste kur flasim për letërsinë?
– A i përdorim drejt termat “letërsi moderne, letërsi moderniste, letërsi postmoderniste apo modernitet estetik”?
– A kemi kuptim të drejtë për lëvizjet avangarde? Cila qe natyra e tyre kur ato iu bashkëngjitën modernizmit dhe cila është sot në postmodernizëm?

 

 

MRì DEDJA E MERRNAÇAJVE

Jozef Radi

ISBN 978-9928-811-01-1

398 Faqe

Çmimi 1800 Lekë  / 18 €

Libri përmban rrëfimet e jetës së vështirë të Mri Dedjës së Merrnaçajve.

NGA TRADITA TE BASHKËKOHËSIA

Enton Bido

ISBN 978 – 9928 –  412 – 84 – 3

Çmimi 400 Lekë / 3 €

Studime dhe ese letrare

NGJYRA E LËKURËS, KOMUNIZMI DHE GJYKIMI I SHËNDOSHË

Manning Johnson

ISBN 978 – 9928 – 357 – 03-8

Çmimi 700 Lekë / 6 €

Historia e Manning Johnson fillon si ajo e shumë zezakëve të tjerë, të rritur me frymë fetare… Manning Johnson, mjaft i aftë dhe i arsimuar, ndjehej i përbuzur për shkak të racës dhe ngjyrës së lëkurës dhe ra pre e propagandës komuniste. Komunistët u mbështetën tek ai, pa e ditur se njeriu i përzgjedhur për të luftuar për çështjen e tyre, kishte disa cilësi të rrezikshme për ta.

NJI VERË ME MIGJENIN

Lazër Radi

ISBN 978 – 9928 -280 -53 – 4

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

“Nji verë me Migjenin”, ishte libri i pesëmbëdhjetë i Lazër Radit, i cili iu prezantue lexuesve shqiptarë këtu e 20 vite të shkuara, në shtatorin e 1998.

PAMJE FIZIKE E TREVËS SË KAVAJËS

Xhaferr Xhihani

ISBN 978 – 9928 -241 -41 – 2

Çmimi 600 Lekë / 5 €

Një studim nga Xhaferr Xhihani.

PARAJSAT ARTIFICIALE
Drogat dhe njeriu nga këndvështrimi shkencor-shpirtëror

Orlando Donfrancesco

ISBN 978-9928-811-06-6

Çmimi 1200 Lekë / 12 €

214 faqe

Lëndët narkotike kanë shoqëruar njeriun gjatë gjithë historisë së tij si një element themelor po ashtu edhe si një pengesë në zhvillimin e tij. Atëherë si duhet t’i gjykojmë ato nga këndvështrimi shkencor-shoqëror, përtej mekanizmave të njohur kimiko-fizikë? Cili është veprimi i tyre mbindjesor te njeriu? Dhe njëkohësisht, cili është roli i tyre ezoterik në historinë tonë të zhvillimit?

QYTETE DHE FANTAZMA

Jovan Duçiq

ISBN 978-9928-280-93-0

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Përktheu Lazër Radi

Libri “Qytete dhe Fantazma” është vepër eseistike dhe diplomatike e nivelit të lartë artistik, përkthyer në shumë gjuhë të botës.