Showing 17–32 of 40 results

ANTOLOGJI E POETËVE RUMUNË TË SHEK. XX

ISBN 978 – 9928 – 189 – 65 – 3

Çmimi 600 Lekë / 5 €

Një përmbledhje poezish nga autorët më të njohur rumunë të shekullit të kaluar, përfshirë edhe shqiptarin Viktor Eftimiu.

Përkthyer nga Met Gjergji

 

ANTOLOGJI E POEZISË PERSE

ISBN 978-9928-357-64-9

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Libri përmban poezi të autorëve persë që nga mesjeta e vonë deri në ditët tona.

Përkthyer nga Maksim Rakipaj dhe Perikli Jorgoni

APRICUS

Rei F. Hodo

ISBN 978-9928-357-62-5

Çmimi 800 Lekë / 7 €

Botimi më i ri nga poeti Rei F. Hodo. Autori është fituesi i Çmimit të Parë – për Konkursin Virtual Letrar me rastin e 90-vjetorit të lindjes së Dritëro Agollit.

 

DËGJO SA FORT MË RREH ZEMRA

Wislawa Szymborska

ISBN 978-9928-383-29-7

Çmimi 800 Lekë  / 7 €

Përktheu: Maksim Rakipaj

Wislawa Szymborska është fituese e Çmimit ”Nobel” në letërsi për vitin 1996.

DIEJT E AGAVES

Pino Indini

ISBN978 – 9928 – 189 – 99 – 8

Çmimi 600 Lekë / 5 €

Poezi nga autori italian Pino Indini

 

DRITA E MJEGULLËS

Myzejen Konduri

ISBN 978-9928-383-35-8

Çmimi 700 Lekë  / 6 €

Botimi më i ri me poezi i shkrimtares Myzejen Konduri.

FILL

Erina Çoku

ISBN 978-9928-383-13-6

Çmimi 1500 Lekë / 13 €

Fill është botimi i parë i triologjisë poetike nga Erina Çoku e cila përfshin tri veprat: “Fill”, “Rrëfime të vogla për shenja të mëdha” dhe “Jemi gjallë gjer në mbrëmje”.

 

HAPËSIRË MIDIS DY NOTAVE

Flurans Ilia

ISBN 978-9928-383-28-0

Çmimi 500 Lekë  / 4 €

Poezi nga autori Flurans Ilia.

JEMI GJALLË GJER NË MBRËMJE

Erina Çoku

ISBN 978-9928-383-20-4

Çmimi 1500 Lekë / 13 €

Jemi gjallë gjer në mbrëmje është botimi i tretë i triologjisë poetike nga Erina Çoku e cila përfshin tri veprat: “Fill”, “Rrëfime të vogla për shenja të mëdha” dhe “Jemi gjallë gjer në mbrëmje”.

JEMI TË ETUR PËR DHEMBSHURI

Alda Merini

ISBN 978-9928-383-50-1

Çmimi 1000 Lekë  / 8 €

Shqipëroi: Maksim Rakipaj

Libri është permbledhje poezish e përzgjedhur nga Maksim Rakipaj, të autores së njohur italiane Alda Merini.

KOHË E MOHUEME

Denata Ndreca

ISBN 978-9928-280-65-7

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Një libër në dy gjuhë nga autorja Denata Ndreca.

 

LOTUS

Ermira Mitre Kokomani

ISBN 978-9928-357-75-5

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Poezi të zgjedhura nga Ermira Mitre Kokomani.

 

MURET E MUZGUT

Lazër & Jozef Radi

ISBN 978-9928-811-00-4

192 Faqe

Çmimi 800 Lekë  / 8 €

”Muret e muzgut” është libër me poezi i ribotuar i autorëve Lazër & Jozef Radi.

NJË FLETË NGA DITARI IM

Etleva Kupsi

ISBN 978-9928-438-19-5

Çmimi 500 Lekë / 4 €

Poezi nga autorja e re Etleva Kupsi

 

PARA ZBULESËS

Enton Bido

ISBN 978 – 9928 – 189 – 25 – 7

Çmimi 450 Lekë / 4 €

 

Poezi nga Enton Bido

 

PËRSE MENDOHET NJË LULEDIELLI

Teuta Dhima

ISBN 978-9928-811-08-0

92 Faqe

Çmimi 800 Lekë  / 8 €

Përmbledhja poetike “Përse mendohet një luledielli”, e autores Teuta Dhima, e cila pason librin “LUS TOKËN”, vjen te lexuesi si befasi artistike. Fjala, vargu, materia letrare e poezive të saj, përçon marrëdhënien e dlirë me botën përqark, e cila përcillet me tone lakonike dhe mendim të përkorë.