Showing 33–44 of 44 results

PËRSE MENDOHET NJË LULEDIELLI

Teuta Dhima

ISBN 978-9928-811-08-0

92 Faqe

Çmimi 800 Lekë  / 8 €

Përmbledhja poetike “Përse mendohet një luledielli”, e autores Teuta Dhima, e cila pason librin “LUS TOKËN”, vjen te lexuesi si befasi artistike. Fjala, vargu, materia letrare e poezive të saj, përçon marrëdhënien e dlirë me botën përqark, e cila përcillet me tone lakonike dhe mendim të përkorë.

POETË DISIDENTË

Grupim autorësh

ISBN 978 – 9928 – 280 – 75 – 6

Çmimi 800 Lekë / 7 €

Në këtë botim kemi autorë të ndryshëm nga anembanë botës të quajtur disidentë në vendet e tyre.

Përzgjedhur dhe shqipëruar nga Maksim Rakipaj

 

POETI, KJO KRIJESË E SHTIRUN

Fernando Pessoa

ISBN 978-9928-383-98-3

82 Faqe

Çmimi 700 Lekë  / 7 €

Fernando Pessoa (Lisbonë 1888-1935) është një ndër figurat kryesore të letërsisë së shekullit të 20. Libri përmban dyqind citime të zgjedhuna

POEZI

Maram Al Masri

ISBN 978 – 9928 – 317 – 11 – 7

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Botimet Jozef sjell autoren siriane me banim në Francë, Maram Al Masri.
Një kolanë me poezi të mrekullueshme.

Përkthyer nga Maks Rakipaj

 

POEZI RUSE

ISBN 978-9928-811-54-7

Çmimi 1200 Lekë  /12 €

Përzgjodhi dhe përktheu nga rusishtja Maksim Rakipaj

Botimi i dytë gjithashtu përmbledh disa nga autorët më të mirë të poezisë ruse.

POEZI RUSE

ISBN 978-9928-811-53-0

Çmimi 1200 Lekë  /12 €

Përzgjodhi dhe perktheu nga rusishtja Maksim Rakipaj

Botimi përmbledh disa nga autorët më të mirë të poezisë ruse.

PSHERËTIN NJË FIJE BARI

Edmond Agolli

ISBN 978-9928-241-82-5

Çmimi 700 Lekë / 6 €

Poezi nga Edmond Agolli

 

PYLLI ME ZEMREKË NË GISHT

Ruzhdi Gole

ISBN 978-9928-811-66-0

Çmimi 1000 Lekë / 10 €

150 Faqe

Libri përmban poezi dhe poe-proza nga poeti Ruzhdi Gole. Botimi është cikli i dytë pas “Ajër plot kallëza”.

RRËFIME TË VOGLA PËR SHENJA TË MËDHA

Erina Çoku

ISBN 978-9928-383-18-1

Çmimi 1500 Lekë / 13 €

Rrëfime të vogla për shenja të mëdha është botimi i dytë i triologjisë poetike nga Erina Çoku e cila përfshin tri veprat: “Fill”, “Rrëfime të vogla për shenja të mëdha” dhe “Jemi gjallë gjer në mbrëmje”.

STALINI, MOXARTI DHE MARIA JUDINA

Jevrem Bërkoviç

ISBN 978-9928-280-78-7

Çmimi 700 Lekë / 6 €

Botim nga shkrimtari dhe aktivist malazes Jevrem Bërkoviç

Përktheu Lazër Radi

 

 

TRILUSSA M’TIRONË

TRILUSSA
(Carlo Alberto Camillo Mariano Salustri)

ISBN 978-9928-383-54-9

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Përzgjodhi dhe përshtati nga dialekti romanesk
në të folmen tironse,
Maksim Rakipaj

Carlo Alberto Salustri, i njohur ndryshe edhe si Trilussa, ishte poeti i cili përshkroi në veprat e tij borgjezinë romane. Do të niste të shkruante sonetet e para rreth vitit 1880 e do ti publikonte ato te Don Chisciotte apo Messaggero. Veprat e tij dallohen për një shpirt satirik edhe argëtues njëkohësisht, skeptik dhe melankolik në momente të tjera. Shtëpia Botuese Jozef është kujdesur që ta rikthejë sërish në duart e lexuesit veprën e poetit italian.

VEÇ MUNDEM ME TË DASHTË, NJASHTU SIÇ JE…

Nektar prej lirikës botnore

ISBN 978-9928-280-23-7

Çmimi 1000 Lekë / 8 €

Përzgjolli e përktheu Jozef Radi

Disa nga autorët më të njohur botërorë vinë në këtë botim në një përmbledhje