VEPRA LETRARE 8

VEPRA LETRARE 8

Nikolla Spathari

ISBN 978-9928-317-17-9

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

“Vepra Letrare 8” përmban katër poema satirike të Gjergj Fishtës në origjinal dhe të përshtatura nga autori, shoqëruar me një shkrim të gjatë për veprimtarinë e poetit të madh. Poemat janë: Nakdomenicipedia”, “Metamorfoza,”,Jus gentium” dhe  “Dredhia e djallit”. Nakdomenicipedia i kushtohet Dom Ndoc Nikajt, romancierit të parë shqiptar njëkohësisht dhe historian. Duke iu drejtuar atij, Fishta satirizon problemet e mprehta të kohës. Metamorfoza është poema rreth së cilës janë thurur shpifjet ndaj poetit. Fishta është themelues i poezisë satirike shqiptare.