VEPRA LETRARE 5

VEPRA LETRARE 5

Nikolla Spathari

ISBN 978-9928-280-76-3

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Në “Veprën Letrare 5”, gjithashtu, janë pëmbledhur vëllimet poetike “Bir i diellit” dhe “Të shtyhet mëngjesi”. Vëllimi “Bir i diellit” përmban tridhjetë e tetë poezi. Disa nga ato janë: E bukur si një Dezdemonë, Vjeshta ime, Para portretit të Dantes, Bir i diellit, Misisipi,  Ëndërr e një nate dimri, Ura e Bruklinit, Një e shtunë maji, Pritja e qytetit tim, Shi në fushat e Arbrit, Në Jeruzalem etj.  “Të shtyhet mëngjesi” ka tetëdhjetë e pesë  poezi, ndër të cilat: Prometeu dhe zjarri, Kujtime të vjetra, Natë në Shkodër, Mallkimi, Poezia ka mbetur atje, Piktorja kosovare, Cigania, Miq nuk kemi, Bukuroshja nga Izmiri etj,