VEPRA LETRARE 3

VEPRA LETRARE 3

Nikolla Spathari

ISBN 978-9928-280-29-9

Çmimi 1200 Lekë / 10 €

Në Veprën Letrare 3 kemi librin “Malësia e Madhe – tokë e një etnokulture të lashtë”, në të cilën përmblidhën këto studime etnografike: Malësia dhe Kanuni, Kuvendet e Maleve, Organizimi ushtarak i maleve,  Dorëzimi i armëve në prag të Kullës, Pushka Habertare, Vllaznimi me shkëmbim gjaku,  Logu i Malësisë,  Mbremjet e krojeve, Mrizet,  Hanet,  Martesa në Malësi, Konkurset më të herëshme të bukurisë, Ceremonia e hidhur e varrimit.