MIRËSEVINI TE BOTIMET JOZEF

Botimet Jozef është një shtëpi botuese e krijuar në Durrës në vitin 2012. Nga ky vit e deri më sot ka sjellë për lexuesit shqiptarë një numër të madh botimesh, që nga autorët klasikë francezë si Molière, Voltaire, Victor Hugo, Racine, Corneille, Rostand e të tjerë, (të përkthyera me mjeshtëri nga njohësi i mrekullueshëm i gjuhës franceze, Prokop Gjergo) e deri te ata më të vonë, vendas e të huaj. Një vend të rëndësishëm zënë në fondin e botimeve tona gjithashtu edhe monografitë historike dhe shkencore si dhe librat për fëmijë.

Ndër titujt më të kërkuar, botuar nga Botimet Jozef, mund të përmendim:

– Gjerdani i përkthimeve të Prokop Gjergos (ku përfshihen vepra të klasikëve francezë Molier, Racine, Corneille, Boileau, Hugo, Voltaire, Rostand).

– Titujt: “Pirro”, “Aleksandri i Madh” dhe “Kleoptara”, nga cikli “Njerëz që bënë historinë” të autorit amerikan Jacob Abbot.

-Vepra e plotë e studiuesit triestin Paolo Muner, edhe në version dy gjuhësh (shqip-italisht): “Shpnesa e Shqypniisë – Shqiptarët e Trieshtit”, “Jo vetëm hymni i flamurit”, “Një histori shkodrane”, “Kapiteni i portit të Tivarit”.

– “Fjalori etimologjik i gjuhës shqipe” – nga Kolec Topalli.

– “Shqipëria dhe tokat e lirueme” – nga Romeo Gurakuqi.

– “Historia e Durrësit” – nga Hava dhe Sali Hidri.

– “Sëmundjet, simptomat dhe mjekimi i tyre” – në tre volume – nga Agim Shehu.

– “Dy bredharakë në Shqipëri” – nga Jan & Cora Gordon.

– “Ministri i hekurt – Mirash Ivanaj” nga Lazër Radi.

– “Jeta dhe zakonet e shqiptarëve” – nga Mark Milan (përkthyer nga Lazër Radi).

– “Leksione ëndrrash dhe shpirtrash” – nga Froid & Jung – (përkthyer nga Lazër Radi),

– Vepra e plotë e Platonit – (përkthyer nga Lazër Radi).

– “Jeta e nji njeriu” – vepra e plotë e Giuseppe Ungaretti-t (përkthyer nga Jozef Radi).

– Poezi nga Maram Al Masri.- “Poetë disidentë” – mbledhur dhe përkthyer nga Maksim Rakipaj.

– “Kismeti – fati përrallor i Muhamed Aliut, shqiptarit që themeloi Egjiptin modern” – nga N.Yousry.

– “100 Poezi nga Pablo Neruda” (Fitues i Çmimit “Nobel” për letërsinë në vitin 1971).

– “Hymni i lumturisë” nga Charles Dickens.

– Librat për fëmijë: “Fryrësi i ëndrrave” (B.Villiot), “Libri i Xhunglës” (V.Ovaldè), “Katerinë Sertitydë” (P.Modiano), “Motra prej dëbore”, “Viola dhe gardiania e diellit” (Maja Lunde)

– “Libri i Olimpiadave Junior 1” – nga Robert Kosova.

Në këtë faqe paraqiten botimet tona, ku mund të informoheni më në detaje.

KATEGORITË

DISA NGA BOTIMET TONA

A SHORT HISTORY OF DURRËS

Eduard Shehi

ISBN 978-9928-811-04-2

Çmimi 1200 Lekë / 12 €

264 Faqe

Pas botimit të parë në gjuhën shqipe në vitin 2021, ky botim nga Eduard Shehi tashmë vjen dhe në gjuhën angleze.

DJALI NGA BLLOKU 66

Limor Regev

ISBN 978-9928-383-77-8

Çmimi 1000 Lekë / 10 €

202 Faqe

Kjo është historia e një fëmije hebre që u detyrua të rritet pa dashuri, një djalë i zakonshëm, anonim, që priste me padurim të festonte bar mitzvahu-un e tij, që nuk do të ndodhte kurrë. Bota që ai njihte u shemb para syve të tij. Ai duhej të luftonte çdo ditë, në kampet e shfarosjes naziste, për të drejtën e tij të qenësishme, ekzistencën edhe në rrethanat më të pafavorshme.

SKANDERBEG – Princi i Epirit

Paolo Giovio

ISBN 978-9928-383-89-1

Çmimi 1000 Lekë / 10 €

166 Faqe

Veper e historianit italian Paolo Giovio. Origjinali i librit është botuar nga Bernardino de Bindoni (Venecia 1544-1545)

Perkthyer nga Albert Gjoka & Frida Vokopola Gjoka

NJERIU I NETËVE TË VJESHTËS

Gjergj Vlashi

ISBN 978-9928-383-52-5

Çmimi 1000 Lekë / 10 €

“Njeriu i netëve të vjeshtës” është ribotim i librit të mëparshëm me të njejtin titull i autorit Gjergj Vlashi

HISTORI E KAVAJËS

Rifat Hoxha

ISBN 978-9928-383-97-6

Çmimi 1500 Lekë / 15 €

532 Faqe

Libri është versioni më i ri i zgjeruar i historisë së Kavajës i shkruar nga autori Rifat Hoxha

NJËQIND E NËNTËDHJETË E TRE KAFAZËT

Rezart Palluqi

ISBN 978-9928-383-99-0

Çmimi 1100 Lekë / 11 €

286 Faqe

Romani “193 Kafazët” i Rezart Palluqit, është një autopsi e frikshme e realitetit shqiptar, një dramë e ndërtuar me një dinamikë marramendëse, ku traumat e pësuara shkatërrojnë në mënyrë të frikshme njerëzit me ndjeshmëri të lartë dhe ata që besojnë se ekziston drejtësia… Libri është përkthyer dhe në italisht dhe është promovuar në Panairin e librit në Romë.

MRì DEDJA E MERRNAÇAJVE

Jozef Radi

ISBN 978-9928-811-01-1

398 Faqe

Çmimi 1800 Lekë  / 18 €

Libri përmban rrëfimet e jetës së vështirë të Mri Dedjës së Merrnaçajve.

POETI, KJO KRIJESË E SHTIRUN

Fernando Pessoa

ISBN 978-9928-383-98-3

82 Faqe

Çmimi 700 Lekë  / 7 €

Fernando Pessoa (Lisbonë 1888-1935) është një ndër figurat kryesore të letërsisë së shekullit të 20. Libri përmban dyqind citime të zgjedhuna

KONTAKT

Për më shumë informacione mos hezitoni të na kontaktoni